God Jul og Godt Nytt År til alle i SIF

Postet av Sørumsand IF den 22. Des 2015

2015 er snart historie og vi forbereder oss nå til en velfortjent jule og -nyttårs feiring. Det er en stor jobb som gjøres ute i alle gruppene våre og det blir nedlagt tusenvis av timer fra frivillige i Idrettsparken vår gjennom året. Dette settes det utrolig stor pris på og sammen skaper vi et fantastisk bra oppvekstmiljø for barn og unge på Sørumsand og i Sørum kommune.

Vi håper at alle får en fin og avslappende julehøytid og ønsker alle et riktig Godt Nytt År!
SIF trenger personer i valgkomiteèn

Postet av Sørumsand IF den 22. Des 2015

For at vi hele tiden skal ha et kompetent og sterkt Hovedstyre i SIF, trenger vi en valgkomitè som skal jobbe aktivt med å rekruttere personer til styret. Vi er pålagt å ha en valgkomitè som skal sikre at de rette personene bidrar til dette. Vi har allerede fått på plass èn person, men vi trenger 2 personer til. Vi søker etter noen som;

- har stor kontaktflate og nettverk - gjerne blant nye innflyttere som har barn i SIF

- evner å sette seg inn i hvordan idrettslaget drives og se hva hvilke typer personer vi søker etter

- gode til å selge inn idrettslaget


Kunne DU tenke deg til å bidra med dette? Ta kontakt med Daglig Leder Tonja M. Orderud (tlf 97 77 77 78 - tonja@sif.no) eller Styreleder Jeannette Echardt Nielsen (tlf 464 45 013 - ec-hardt@hotmail.com).

Gjerne så snart som mulig!
Vi søker 4 ungdommer (15-20 år) som skal forbedre idrettslaget vårt

Postet av Sørumsand IF den 18. Des 2015


Mener du at idrett skal være morsomt?

Har du tenkt på at vi må tilby nye typer aktivteter og aktiviteter på en ny måte?

Er du en som ikke er redd for å si hva du mener og gjennomfører det du sier?


Da har vi en ledig "stilling" til deg. Vi søker 4 ungdommer mellom 15-20 år som sammen skal etablere en YouAct-gruppe. Vi ser for oss at YouAct-gruppen skal ha minst èn aktivitet i uken, men utofrmingen vil skje av de fire som får stillingene.

Vi tilbyr ledererfaring og en bedre CV. Du får verdifull ledererfaring- noe som kan være avgjørende når du søker på jobb. Du får delta på idrettens lederkurs for ungdom. Kanskje Norges beste lederkurs for ungdom. Du blir fulgt opp av en mentor og du får delta på et aktivitetslederkurs. Du vil dermed få en mulighet til å påvirke vårt aktivitetstilbud for ungdom. Vi ønsker å kunne tilby mer og bedre aktivitet for ungdom og vi tror at ungdom selv er en del av løsningen.

Synes du dette høres spennende ut? Si fra til din trener, lagleder eller dine foreldre at dette kunne du tenke deg å være med på. Du kan også ta direkte kontakt med Tonja som er Daglig Leder i SIF (tlf. 97 77 77 78 eller tonja@sif.no). Vi trenger å høre fra deg innen 8. januar.


YouAct er et aktivitetskonsept for ungdom som ønsker å drive med organisert idrett på mosjonsnivå. Det sosiale er en viktig del av tilbudet og ungdom er selv ledere. YouAct skal få flere ungdommer til å engasjere seg som ledere og trenere. YuoAct skal få flere ungdommer til å engasjere seg som ledere og trenere. YouAct er et ungdomsløft for norsk idrett! I 2016 starter YouAct opp i 6 ulike idrettslag i Akershus og SIF er ett av disse idrettslagene!

YouAct plakat SIF.pdf
SIF Hall og klubbhus stengt 29. og 30. desember

Postet av Sørumsand IF den 18. Des 2015

Vi har fått en del tilbakemeldinger på at gulvet i SIF Hallen er glatt. Etter ulike undersøkelser, har man kommet frem til at det er brukt for mye kjemiske vaskemidler på gulvet. Måten å vaske på vil derfor endre seg noe i fremtiden.

Det er derfor behov for en såkalt dyprens av gulvet og dette skal gjøres i romjulen. SIF hallen vil derfor være stengt 29. og 30. desember.

Vi vil samtidig ta en hovedrengjøring av toaletter i hallen og av gulv i kafeteriaen og kiosk. Det vil også bli boning av gulv på klubbhuset, så møterom, salong og storsalen kan derfor heller ikke brukes disse dagene.
Parkering i Idrettsparken

Postet av Sørumsand IF den 16. Des 2015

Vi er nå i ferd med å oppgradere parkeringsplassen vår. Det er montert to nye lysmaster som gir flott lys til hele plassen. Det er forberedt for asfaltering og merking, noe som vil bli gjort tidlig på våren i 2016. Entreprenøren rakk dessverre ikke å få på asfalt før det var for sent nå i vinter, men det er fullt mulig å parkere på plassen frem til den blir 100% ferdig.

Bommen har nå blitt reparert og satt opp igjen, litt nedenfor der den sto tidligere.

Hovedstyret har vedtatt at det nå ikke er lov å parkere inne på området. Det er heller ikke lov å kjøre inn bare for å sette av barn, dette skal skje utenfor bommen. Dette gjelder uansett tid på døgnet og uansett årstid.

Vi vil alltid tilstrebe at bommen er låst, men selv om den noen ganger vil være åpen, skal man heller ikke kjøre inn på området. På veien inn til området vårt står det et skilt med gang -og sykkelvei. Dette har stått der i mange år og burde i seg selv være et signal om at man ikke skal kjøre videre.

Til våren vil vi sette opp et ytterligere skilt som sier innkjøring/parkering forbudt.

Det vil selvfølgelig være greit at man kjører inn med ulike leveranser til klubbhus og hall, men da må man passe på at ikke flere kjører inn samtidig.

Bommen kan til enhver tid bli låst uten ytterligere varsel og har man da parkert på innsiden, vil det bli vanskelig å komme ut igjen.

Dette er ene og alene et tiltak for å sikre barna våre. Det er til tider stor aktivitet i Idrettsparken med løpende, syklende og aktive barn og biler på samme område hører ikke sammen.

Vi håper at alle respekterer dette og at vi hjelper hverandre til å håndheve dette forbudet!
Hjertestartere og bårer i Idrettsparken

Postet av Sørumsand IF den 16. Des 2015

Vi har gått til anskaffelse av en ny hjertestarter og båre til å ha på klubbhuset. Dette er plassert på veggen i enden av klubbhuset mot skateparken og asfaltplassen. Her vil den være lett tilgjengelig fra inngangsdøren på kortenden og den vil være tilgjengelig både for de som bruker garderobeanlegget i underetasjen, men også for de som leier og bruker den øverste etasjen til møter og arrangementer.

Vi har også byttet ut den gamle båren i SIF Hallen og sjekket at batteriet til den eksisterende hjertestarteren i hallen er i funksjon. Dett er tilgjengelig på den fasteplassen rett til høyre for inngangsdøren.

Det vil bli arrangert kurs med hjertestarteren på nyåret og vi kommer tilbake med dato for dette.


SIF skal nå være godt utstyrt med denne type utstyr og være lett tilgjngelig for alle som har adgang til klubbhus eller SIF Hall.
Sørumsand G14 med seier i Aurskog Sparebank innecup!

Postet av Sørumsand IF den 1. Des 2015

G14 (2001) deltok søndag den 29. november i AFSK`s innevup med 3 lag. 2 av lagene spilte seg helt frem til semifinalen og møtte henholdsvis Lørenskog 1 og 2. SIF1 vant sin semifinale og møtte Lørenskog i finalen. En spemnende kamp som gikk til ekstraomganger og måtte avgjøres etter straffespark.

SIF gutta trakk det lengste strået og kunne ta med pokalen hjem! Det ble en flott avslutning på en lang sesong med mange fine prestasjoner.

Navn på gutta som spilte på vinnerlaget: Emil Pettersen, Jonas Nielsen, Marius Granås, Magnus Soleng, Joaqin Durani, Sebastian Gjelsvik, Even Melby og Noah Meursinge.
Klubbkveld 7.des - kjøp julegaver hos SIF

Postet av Sørumsand IF den 25. Nov 2015

Mandag 7. desember mellom kl 18.00 - 20.00 vil vi ha klubbkveld i kafeterian i SIF Hallen. Vi serverer varm gløgg og pepperkaker og stiller ut alt vi har av klubbeffekter. Vi har treningsdresser, gensere, t-skjorter, shortser, strømper, sokker, håndklær, luer, vanter og bagger. Kom og se på utvalget vi har.

Hvorfor ikke gjøre det enkelt i år og kjøpe julegavene lokalt i klubben? Enkelt for deg samtidig som du støtter klubben i ditt hjerte!
SIF Banner

Postet av Sørumsand IF den 17. Nov 2015

VI har fått laget 2 stk bannere med Sørumsand IFsamt logoen vår. Disse kan brukes i ulike sammenhenger hvor vi har behov for å vise frem hvem vi er. Det er tenkt at disse kan lånes ut til lag som skal på cup, holde kakebasar eller andre lignende aktiviteter. Bannerne er 3 meter lange og synes godt i terrenget. De har flere hull med maljer og kan lett festes med tilhørende strikker.

Bannerne er til utlån og det er meningen at de skal brukes mest mulig! Det er bare å ta kontakt med Tonja (tonja@sif.no). Hvis flere har bruk for disse til samme tid, er det førstemann til mølla......

Finn og Ivar var velvillige modeller :-)
Oppgradering parkeringsplass

Postet av Sørumsand IF den 11. Nov 2015

Parkeringsplassen ved innkjøringen til Idrettsplassen, har lenge vært både dårlig og mørklagt. Vi har vel alle vært frustrerte over vanndammer, høye kanter og til tider lettere kaos i parkeringen. Dette gjør vi nå noe med!

Som en kompensasjon for all kjøringen MIRA har foretatt gjennom parken vår og ned til det nye renseanlegget, har vi blitt enige med MIRA om at de skal oppgradere parkeringsplassen vår. Sammen med vedlikeholdsmidler fra Sørum Kommune i tillegg til noe egne midler, vil plassen nå bli løftet til en høyere standard.

Det vil bli drenert og bygget opp til riktig fall for å få bort overvannsproblematikken. Asfalt vil bli lagt og det blir merket opp med parkeringsplasser og handicap-parkering. Det blir satt ned 2 lysmaster som vil gi lys til hele området. Bommen vil også komme opp igjen.

Vi håper at været fremdeles er på vår side og arbeidet vil forhåpentligvis være ferdig i løpet av 2-3 uker. Er det fremdeles relativt mildt og fint, vil asfalten bli lagt nå. Blir det frost og snø, må selve aasfalteringen vente til våren.

Selve veien er kommunal grunn og vi har prøvd å få med kommunen på å gjøre noe med veien og grøfting på høyre side. Dessverre kunne de ikke prioritere dette nå, men vi håper at de tar sin del av området på et senere tidspunkt.

I denne perioden hvor arbeidet pågår, vil det bli redusert parkering på dette området. Det jobbes frem til kl 19.00 på kveldene (man-tors) og vi ber om at det tas hensyn til de som jobber med å få dette ferdig. Det kan parkeres på plassen etter kl 19.00 hvor det er ledig plass, men kjør forsiktig og respektèr avsperrede områder. Midlertidig kan man også parkere inne på asfaltplassen.

Vi gleder oss stort til en oppradert parkeringsplass med både asfalt, lys og oppmerkede plasser!

Trygghetsuka - om vold i nære relasjoner

Postet av Sørumsand IF den 10. Nov 2015

Invitasjon til trygghetsuka - ei uke om vold i nære relasjoner, er et tiltak i arbeidet med å implementere den Interkommunale handlingsplanen mot vold i nære relasjoner i kommunene Aurskog-Høland, Fet og Sørum. Formålet med uka er å gi ansatte og innbyggerne kunnskap og økt bevissthet om omfang, årsaker, karakter og konsekvenser av vold i nære relasjoner og utsattes behov for hjelp. Uka er fylt med spennende foredrag og arrangementer.


Mest relevant for oss i SIF er onsdag 18.november kl. 17.00 - 20.00 som kalles for "en ettermiddag om barn og unge". Marco Elsafadi skal bla holde et foredrag om "samspill, ansvar og relasjonens kraft - et foredrag til inspirasjon og ettertanke".

Gratis påmelding på www.trygghetsuka.no

Se hele programmet på kommunens nettsider http://www.sorum.kommune.no/trygghetsuka-ei-uke-om...

SIF er 100 år i 2017 - vil du være med på planleggingen?

Postet av Sørumsand IF den 19. Okt 2015

Sørumsand Idrettsforening - klubben i vårt hjerte - ble etablert 21. november 1917. Den gang var det 60 husstander i Sørumsand og 200 innbyggere.
Det betyr at i 2017, skal vi feire 100-års jubileum!!

Det er allerede nedsatt en komitè som såvidt har startet arbeidet med å planlegge denne jubileumsfeiringen - for dette må jo feires!

Følgende personer sitter i denne planleggingskomiteen:
John Per Haugstad
Harald Fagermoen
Toril Funderud
Nina Sundhaugen
Svein Samuelsen (delvis)
Tonja M.Orderud

Vi trenger imidlertid flere medlemmer som synes det er morsomt å planlegge arrangementer og som har noe å bidra med i en slik gruppe. Vi er spesielt opptatt av å få med oss noen ungdommer/yngre personer som kan se en slik feiring fra ungdommens side. Ambisjonen er at dette skal være en feiring for alle aldersgrupper og vi ser for oss flere typer arrangementer i løpet av året.

Høres dette spennende ut?
Ring til Tonja (tlf. 97 77 77 78), eller send en e-post til tonja@sif.no

Disponering av John Ole Nafstad`s minnefond

Postet av Sørumsand IF den 16. Okt 2015

Ifm med den tragiske bortgangen til tidligere styreleder John Ole Nafstad i 2014, ønsket familien at det ved begravelsen skulle gis en gave til SIF i stedet for blomster. Disse midlene ble deretter satt på en egen konto og det ble etablert et minnefond. Familien til John Ole og Hovedstyret i SIFutarbeidet i fellesskap et sett med vedtekter på hvordan disse midlene skulle brukes og det ble nedsatt et styre for dette fondet. Styret har bestått av Jonas Nafstad, Ronny Engebretsen og Tonja M. Orderud.
Det har vært forsøkt å finne aktuelle modeller for tildeling til ulike tiltak, men dette har vært vanskelig. Spesielt fordi bidraget blir veldig beskjedent om man kun skal bruke av fondets årlige avkastning.

Etter flere møter i styret er det nå besluttet å gi hele fondet - kr. 58 053 - til bygging av tennisbanene. John Ole var opptatt av å skape ny aktivitet hvor terskelen for deltagelse er lav og hvor tilbudet er til alle. Dette prosjektet er derfor i tråd med både vedtektene til minnefondet og John Ole`s visjoner for idretten i Sørum.

Når tennisbanene er realisert, vil det bli montert en plakat på gjerdet rundt banene som skriver noe om at dette bla. er finansiert med midler fra John Ole`s minnefond.

Når prosjektet med nye tennisbaner er realisert og banene åpnet, vil John Ole`s minnefond bli avviklet.

Vi takker familien Nafstad for deres engasjement i SIF og deres velvilje til å bruke disse midlene på aktivitet for barn og unge i den flotte klubben vår!

Guttehåndballens dag

Postet av Sørumsand IF den 2. Okt 2015

Lørdag 17. oktober arrangeres guttehåndballens dag i SIF Hallen. Håndballgruppa ønsker å markedsføre håndballen som en attraktiv idrett og vise at dette er "kult" for gutta. Det kommer trenere fra både Håndballforbundet, Lillestrøm Topphåndball og Stabæk. Påmelding inen 10. oktober. Se hele programmet her.Opplæring i brannvern og bruk av hjertestarter i Idrettsparken

Postet av Sørumsand IF den 18. Sep 2015

Førstkommende tirsdag - 22. september kl 18.30 vil det bli holdt opplæring i brannvern i Idrettsparken. Vi møtes først på klubbhuset . Alle som bruker SIF Hallen, skal ha gjennomgått denne opplæringen for å få lov til å trene inne i SIF Hallen samt brukere av hallen forøvrig. Dvs at alle lagledere og oppmenn må møte på dette og minimum 1 person pr lag skal ha gjennomført denne opplæringen. Dette gjelder først og fremst aktive i håndballgruppa, men også evt fotballag som har noen treninger inne om vinteren. Det skal alltid være en tilstede som har gjennomgått denne opplæringen.
Brukere av klubbhuset vil også ha nytte av denne gjennomgangen.

Vi har knyttet til oss en ekstern fagmann på området (Tor Johansen). Han vil lære oss litt om brannteori først og deretter vise hvordan vi skal bruke de ulike slukkemidlene vi har til rådighet. Betjening av panelet som varsler brann vil også bli vist.

Tor vil også vise hvordan vi skal bruke hjertestarteren.

Det vil ikke bli holdt flere øvelser i år enn denne ene gangen, så det er viktig at alle stiller på dette.

Tonja

Ledige plasser på håndballskolen i høstferien

Postet av Sørumsand IF den 16. Sep 2015

Har du lyst til å ha en aktiv høstferie? Bli med på Gjensidigestiftelsens Håndballskole for barn mellom 6 og 11 år. Over hele landet arrangeres slike håndballskoler også denne høstferien. Les mer om dette på www.sif.no eller følgende link https://www.handball.no/nyheter/pamelding-handballskole/


Meld deg på - vi har kun 10 plasser igjen!
Ny tennisgruppe i SIF og 2 nye tennisbaner i Idrettsparken

Postet av Sørumsand IF den 16. Sep 2015

På gårsdagens ekstraordinære årsmøte ble det formelt besluttet å opprette en tennisgruppe i SIF. Etter en god orientering fra anleggsansvarlig Ronny Engebretsen om anleggsutvikling i årene 2006 - 2015 samt en engasjert diskusjon i salen, ble det besluttet å bygge 2 tennisbaner i Idrettsparken.

Vedtaket fra årsmøtet lyder som følger:
Hovedstyret i SIF får fullmakt til å realisere prosjektet som beskrevet i saksdokumentet, dog innenfor en kostnadsramme på kr. 1.900.000 og med maksimalt kr. 500 000 i låneopptak, samt å tildele tennisgruppa kr. 25.000 i oppstartsmidler. SIF har god likviditet i bankinnskudd som dekker denne summen.
For å kompensere for fotballens tap av areal for fotball, starter SIF HS samtidig prosjektering for ny kunstgressbane med undervarme på eksisterende grusbane. Endelig vedtak om realisering behandles av årsmøtet.


Presentasjonen og protokollen fra møtet kan leses i vedlegget
.Protokoll ekstraordinært årsmøte 15.09.2015.pdf2015.09.15 - Presentasjon ekstraord. årsmøte.pdf


Salg av SIF-klær under SIF Cupen

Postet av Sørumsand IF den 11. Sep 2015

Det vil bli en egen stand med salg av SIF-klær under SIF Cupen førstkommende helg (12. - 13. september). Vi har fylt opp lageret med mange størrelser og en del nyheter. I tillegg til klær og strømper, har vi også sekker, bagger, paraplyer, håndklær, svettebånd og strømpetape.
Vi har selvfølgelig også bankterminal.

Kom innom og sikre deg fine Umbro-klær med SIF-logo til gode priser!

Nytt skilt på klubbhuset

Postet av Sørumsand IF den 11. Sep 2015

Allerede da den nye delen av klubbhuset ble bygget i 1983, var det satt av plass til et SIF-skilt mellom vinduene ut mot gangveien og gressplenen. Skiltet har imidlertid latt vente på seg - inntil nå. Et stort og ordentlig skilt har kommet opp og ønsker alle velkomne inn til den flotte Idrettsparken vår. Skiltet synes på lang avstand og det er ikke tvil om at man har kommet til Sørumsand Idrettsforening!

Ved bortgangen til Arne Bredesen i 2014, var SIF så heldige å bli tilgodesett med innsamlede midler i denne forbindelse. Hovedstyret bestemte derfor at disse midlene skulle brukes til et ordentlig SIF-skilt.

Vi sender en stor takk til familien Bredesen for dette verdifulle bidraget, samt en takk til Døhlen Dekor for faglig dyktighet og hjelp med produksjon og montering.

Tonja
Parkering SIF Cup

Postet av Sørumsand IF den 8. Sep 2015

Som kjent skal vi arrangere SIF Cupen førstkommende helg. Det blir et utrolig stort arrangement med bortimot 4-5000 mennesker i Idrettsparken i løpet av helgen. Det blir en fantastisk folkefest som bidrar til å sette den flotte klubben vår på kartet i hele fylket!
Arrangementet vil kreve mye av oss, men mesteparten er under kontroll takket være en formidabel dugnadsinnsats.

Den største utfordringen vår vil være parkering. Det kommer veldig mange biler som skal parkere og vi har litt lite plass i forhold til behovet.
Vi er i kontakt med mange andre mulige parkeringsplasser i området vårt, så vi har en god del ekstra. Disse plassene må prioriteres til lag som kommer utenfra.

Dette er derfor en henstilling til alle som er tilknyttet SIF-lag - LA BILEN STÅ HJEMME!!!

Bruk sykkel eller bena og se på det som et ledd i egen aktivitet. Dette gjelder også de som "bare skal levere eller kjøre ned barn.......".

Fint om alle kan respektere dette og legge opp til alternativt fremkomstmiddel denne helgen.

Vi ønsker velkommen til en superhelg i Idrettsparken!

Tonja
Innkalling til ekstraordinært årsmøte 15. september kl.18.00

Postet av Sørumsand IF den 31. Aug 2015Ekstraordinært årsmøte gjennomføres tirsdag 15. september kl. 18.00 i storsalen på klubbhuset.

§ 17 Ekstraordinært årsmøte

(1) Ekstraordinært årsmøte i idrettslaget innkalles av idrettslagets styre med minst 14 dagers varsel
etter:

a) Vedtak av årsmøtet i idrettslaget.
b) Vedtak av styret i idrettslaget.
c) Vedtak av styret i overordnet organisasjonsledd.
d) Skriftlig krav fra 1/3 av idrettslagets stemmeberettigete medlemmer.

(2) Ekstraordinært årsmøte innkalles direkte til medlemmene eventuelt på annen forsvarlig måte,
herunder ved kunngjøring i pressen, eventuelt på idrettslagets internettside. Innkalling kan henvise til at
saksdokumentene gjøres tilgjengelig på internett eller på annen forsvarlig måte.

(3) Ekstraordinært årsmøte er vedtaksført dersom det møter et antall stemmeberettigete medlemmer
som minst tilsvarer antallet styremedlemmer iht. idrettslagets lov. Dersom det ekstraordinære årsmøtet
ikke er vedtaksført, kan det innkalles til årsmøte på nytt uten krav til minimumsdeltakelse.

(4) Ekstraordinært årsmøte i idrettslaget skal bare behandle de saker som er angitt i vedtaket eller i
kravet om innkalling av årsmøtet. Sakliste og nødvendige saksdokumenter skal følge innkallingen.

Saker til behandling er:
1. Orientering fra HS vedr fremtidige/planlagte prosjekter i Idrettsparken, og litt historikk vedr
anleggsutvikling de siste årene.
a. Parkeringsplassen
b. Garderober i tilknytning til hallen
c. Boder/Garasje
d. Nytt kunstgress på eksisterende bane
e. Kunstgress på grusbanen
f. Ny storhall
2. Etablering av tennisgruppe i SIF, herunder valg av styre til Tennisgruppen
3. Bygging av tennisbaner i Idrettsparken


Jeanette Echardt Nielsen
Leder hovedstyret

Vedlegg: saksdokumenter


Innkalling ekstraord.årsmøte 2015.pdf
Anlegg i Idrettsparken - orienteringssak til ekstraordinært årsmøte 2015.pdf
Valg Tennisgruppa - sak til ekstraordinært årsmøte 2015.pdf
Tennisbaner - sak til ekstraordinært årsmøte 2015.pdf
Varsjøtrimmen 2015

Postet av Sørumsand IF den 26. Aug 2015

For 34. gang arrangeres Varsjøtrimmen i regi av SIF Skigruppe og SIF Allidrettsgruppe. Sett av søndag 13. september til en flott tur i terrenget ved Sørumsand. Løypa går i variert skogsterreng med vann, myrer og fjell. Løypa er ca 10 km, er ikke vanskelig og den er godt merket.
Åpning og start fra kl 10.00 - 13.00 og alle må være i mål innen kl. 15.00.

Velkommen til start ved Sørumsand Skole - søndag 13. september!Varsjøtrimmen 2015.doc
Gamle Gubbers Gym

Postet av Sørumsand IF den 18. Aug 2015

Påminnelse fra Gamle Gubbers Gym: Det er trening i SIF Hallen kl 20.30 - 22.00 hver mandag. Kriterier for å være med er verv i SIF (evt at partner har verv), ikke aktiv i noen idrett og som navnet sier "gammel" dvs 35+. Det er nå også åpent for "unge" frøkner som faller innenfor kriteriene. Finner du dette interessant - kontakt Morten Takman (922 08 660 eller tm-ta@online.no) evt be om å få bli med på "Gamle Gubbers Gym SIF" på Facebook.

Vi sees!


Frivillighetens dag - søndag 9. august 2015

Postet av Sørumsand IF den 6. Aug 2015

Urskog-Hølandsbanen inviterer lag og foreninger i Sørum Kommune til rabattert
damptogkjøring hos Tertitten søndag 9. august 2015. Se vedlegget for mer informasjon.

Frivillighetens dag, invitasjon 2015.pdfFotballskole-avslutning

Postet av Sørumsand IF den 25. Jun 2015
På grunn av det ustabile været og værmelding for ettermiddagen så må vi
dessverre avlyse grillfesten i i forbindelse med fotballskolen i kveld.

Vi beklager dette.Cirkus Arnardo til Idrettsparken

Postet av Sørumsand IF den 17. Jun 2015

Fredag 26. juni kommer Cirkus Arnardo til Idrettsparken igjen!

- I 2015 settes publikum i fokus med magiske opplevelser på rekke og rad, sier Arild Arnardo, direktør for Cirkus Arnardo - som faktisk i år er landets eneste cirkus på turnè.

Artister og stab fra 16 ulike nasjner byr på en HELT NY FORESTILLING i en drømmenes arena der ingen sitter mer enn 12 meter fra manesjen, og hvor ingenting er umulig!

Lèv med når Kenya Boys øker takten til livlige afrikanske rytmer, pass på idet den ærlige gentlemannstyven Quinn slippes løs i dine lommer, hold pusten mens trapez-akrobatene står på hodet og svinger risikabelt fra side til side høyt oppunder cirkuskuppelen.

Bli overrasket, bli forbauset, over gummimannens utrolige fleksibilitet med lemmer i absurde vinkler. Kjenn spenningen pulsere med dristige linedansere på både stram og slakk line. Forvent Max latter-faktor av en imponerende franskmanns praktfulle slap-stick-komedie på en trampoline ikke ulik den i din egen hage.

Se og hør musikalske klovner med elleville spillopper. Ta del i oppfinnsomme gags langs Jimmys komiske røde tråd. Opplev vakre hester og russiske borzoier i valsetakt. Vær klar for et tett møte med lekne pudler med virvelvindambisjoner.

Stig inn i vår verden som lar deg omslutes av vidunderlighet, glede og fortryllende øyeblikk.

Forestillingen varer i 2 timer, med en kort pause midt i.

Så velkommen til vår magi!

Medlemskontingenten på vei til dere

Postet av Sørumsand IF den 8. Jun 2015

Medlemskontingenten er èn av de viktigste inntektskildene til SIF. Disse midlene blir brukt til å legge forholdene til rette for at barn og unge kan drive med aktivitet i den flotte klubben vår. Betalt medlemskontingent er også èn av forutsetningene som må være oppfylt for at man får lov til å drive med den aktiviteten man ønsker i SIF.

Vi hadde håpet at det nye medlemsregisteret var på plass, slik at vi kunne fakturert via det nye systemet i for første gang. Pga at det tok lenger tid å få plass de nye hjemmesidene enn planlagt, måtte vi derfor bruke det gamle systemet i år også. Det er årsaken til at fakturaen kommer litt sent.
Fint om dere alle betaler denne kontingenten innen forfall.

Er du ikke medlem, men ønsker å bli det? Meld deg inn via de nye hjemmesidene våre!


Klarer vi å øke Grasrotandelen?

Postet av Sørumsand IF den 28. Mai 2015

I 2014 hadde SIF en inntekt på kr.111 000 fra Grasrotandelen via Norsk Tipping. Dette er en økning på kr.19 226 fra 2013. Det er 300 personer som gir sin del til SIF, men vi bør ha et mye større potensiale til å øke denne andelen. Hvis alle SIF-medlemmer prøver å verve familie og venner til å støtte SIF når de spiller lotto, Extrasjansen, fotballtipping osv, drypper det litt på SIF hver eneste gang det blir levert inn en bong. 5% av all spillinnsats kommer oss til gode - uten at det går utover innstas, premie eller vinnersjanse. Klarer vi 350 personer innen årsskiftet?
Løpskarusellen 2015

Postet av Sørumsand IF den 26. Mai 2015

Den tradisjonsrike Løpskarusellen i regi av Allidrettsgruppa er nå klar for årets sesong. Det arrangeres 3 mandager før sommerferien og 3 mandager etter. Datoene er:
Mandag 8. juni
Mandag 15. juni
Mandag 22. juni
Mandag 24.august
Mandag 31. august
Mandag 7. september
Fremmøte og registrering fra kl 18.00 og start kl 18.30. Deltageravgift på 100,- betales ved påmelding og dekker premier samt saft etter målgang.

Fra 0 - 7 år: 300 meter
Fra 7 år: 1,2 km terrengløype

Det oppfordres sterkt til å parkere ved Sørumsand Skole og deretter gå opp til Skibua. Det er ikke lov til å parkere på veiene rundt i området.

Vel møtt til årets vakreste eventyr på Sørumsand!

Se mer informasjon i vedlegget.ALLIDRETTENS løpskarusell 2015 infoskriv.doc


Midler fra Sparebankstiftelsen til tennisbaner

Postet av Sørumsand IF den 22. Mai 2015

Vi har vårt så heldige at vi har fått ytterligere 300 000,- til bygging og etablering av tennisbaner i Idrettsparken. Tidligere i år fikk vi også det samme beløpet fra Gjensidigestiftelsen. Dermed har vi allerede 600 000,- på plass til dette prosjektet. Det er også søkt om spillemidler til prosjektet og vi venter i spenning på om vi er så heldige å bli tilgodesett her også. Beslutningen om dette tas i løpet av juni. Hvis vi skulle få et positivt svar herfra, er vi et godt stykke nærmere enn realisering av to nye tennisbaner i Idrettsparken.
Velkommen til ny hjemmeside!

Postet av Sørumsand IF den 4. Mai 2015Da er det endelig tid for lansering av SIF's nye hjemmesider!

Vår gamle løsning har vært basert på et gammelt system og brukergrensesnittet har vært dårlig. Terskelen for publisering og oppdatering har vært høy og som kjent har vi bla hatt store problemer med kalenderen vår etter hackingen i fjor. Dette er nå historie og vi kan glede oss over nye muligheter med ny og fresh løsning.
Vi har basert oss på et rammeverk fra en leverandør som heter Idretten Online og er skredersydd for idrettslag. Vi får god support og mulgihet for å påvirke løsningen ytterligere. Så lang er vi i alle fall godt fornøyde.
Det vil likevel alltid være rom for justeringer og forbedringer og vi vil gjerne ha innspill fra dere der ute om evt kommentarer og forslag til ytterligere forbedringer.

Vi ønsker en levende hjemmeside med masse artikler om aktivitet og det som skjer i den flotte klubben vår, men det vil likevel være noen begrensninger om hvem som skal få lov til å publisere. De ulike gruppestyrene vil bestemme hvem som skal ha denne muligheten og disse vil få opplæring. De som skal ha mulighet til å booke møterom på klubbhuset, vil også få en veiledning på dette. Det samme gjelder lagledere som er ansvarlige for å oppdatere lagsidene.

Mandag 18. mai og onsdag 20. mai blir det grunnleggende opplæring i bruk av de nye hjemmesidene, rettet mot informasjonsansvarlige i gruppene, de som har behov for å booke møterom på klubbhuset samt lagledere (fotballen). Det blir likt program på begge dagene, slik at det holder å melde seg på en av dagene. Påmelding skjer ved å melde seg på via den nye arrangementmodulen (Menyvalg SIF - Arrangementer , eller ved følgende link).

Nå ved lanseringen er ikke alt 100% ferdig, men vi mener at det er tilstrekkelig for å begynne å benytte de nye hjemmesidene.

Prøv dere frem på sidene og send oss en mail hvis dere finner noen feil eller har noen kommentarer!

Tonja, Andrè og Bengt

Tonja@sif.no
Andre@vestbyveien.no
Bengt.Haugnes@pci.asKlubbkveld med salg av SIF-klær

Postet av Sørumsand IF den 29. Apr 2015Vi gjentar suksessen fra jul i fjor og inviterer til en kveld hvor man kan kjøpe SIF- klær.
Torsdag 7. mai kl 18.00 - 20.00, holder vi åpent i kafeteriaen/kiosken inne i SIF Hallen.

Det vil bli salg av strømper, t-skjorter, treningsdresser, bag`er og annet utstyr som man trenger for å trene og spille kamper. Her har man en mulighet til å støtte klubben samtidig som man på en enkel måte kan supplere utstyr til en rimeligere pris.

Velkommen i SIF Hallen!

TonjaParkering inne i Idrettsparken

Postet av Sørumsand IF den 22. Apr 2015

Det er stor aktivitet i Idrettsparken om dagen og mer blir det fremover når fotballkampene virkelig er i gang med serien. I tillegg til treninger og skating i skateparken, er det til tider mye barn og unge som ferdes i området vårt. Dette er ikke forenlig med parkering inne på området.

Vi vil nødig at det skal skje en ulykke mellom et barn og en bil - det er rått parti. I tillegg er et litt uoversiktlig pga gjerder ol og når det i tillegg mørkner litt på kvelden, er det vanskelig å holde oversikten. Utfordringen denne våren er at bommen til tider kan stå på oppe pga anleggsvirksomhet ved det nye renseanlegget og at entreprenøren ikke er flink nok til å låse bommen etter seg.

Uansett - det er ikke lov til å parkere inne i Idrettsparken etter kl 16.00 - selv om bommen skulle stå oppe. Vær så snill å respektere dette, så unngår vi uheldige situasjoner.

Tonja


Godtericupen 2015

Postet av Sørumsand IF den 22. Apr 2015

Søndag 12. april var det klart for Godtericupen 2014. Dette er en treningscup for jenter født 2005 og har blitt en årlig tradisjon.

12 lag med ca 80 spillere fra LSK, Kløfta, Nittedal, Skjetten, Fet og SIF var klare for å sparke i gang sesongen. Vi var vitne til ivrige supportere, stor spilleglede og mye fin fotball.

Solen skinte fra skyfri himmel og til tross for noen kraftige vindkast, var det en strålende dag i Idrettsparken. Trenerteamet vil takke alle spillere, dommere, trenere, supportere og ikke minst foreldre (som sto i kiosken, bakte kaker osv.) for en fin dag. Vi ønsker alle en fin fotballsesong!

Mvh
Hugo, Stig-Petter, Endre og Morten


Mr Idrettsparken - Ivar Vestby 80 år

Postet av Sørumsand IF den 22. Apr 2015

Idag - fredag 27. mars fyller Ivar Vestby 80 år!
Vi feiret han på onsdag sammen med resten av seniorgjengen.

Det ble spist snitter, drukket kaffe og en egen fotballkake var laget spesielt for anledningen. Jan Eriksen hadde med seg trekkspill og vi sang bursdagssangen. Og det beste av alt - vi klarte å overraske han uten at han skjønte hva vi hadde av planer.

Alle medlemmer i SIF bør gratulere Ivar med dagen idag, han gjør en fantastisk innsats for å holde anlegget vårt i orden og han tilbringer mange timer i Idrettsparken hver eneste dag. Vi hadde ikke vært i nærheten av å ha et så flott anlegg, hvis det ikke hadde vært for Ivar. Vi skylder han en stor takk for jobben han gjør for barn og unge på Sørumsand.

Gratulere med dagen Ivar!

Tonja


Innkalling til årsmøte 25. mars kl.19.00

Postet av Sørumsand IF den 22. Apr 2015

Årsmøtet gjennomføres onsdag 25. mars kl. 19.00 i storsalen på klubbhuset.
§ 13 Årsmøtet
(1) Årsmøtet er idrettslagets øverste myndighet, og avholdes hvert år i mars måned.
(2)Årsmøtet innkalles av styret med minst én måneds varsel direkte til medlemmene eventuelt på annen forsvarlig måte, herunder ved kunngjøring i pressen, eventuelt på idrettslagets internettside. Innkalling kan henvise til at saksdokumentene gjøres tilgjengelig på internett eller på annen forsvarlig måte. Forslag som skal behandles på årsmøtet må være sendt til styret senest 2 uker før årsmøtet. Fullstendig sakliste og andre nødvendige saksdokumenter med forslag må være gjort tilgjengelig for medlemmene senest en uke før årsmøtet.

Vanlige årsmøtesaker for fotballgruppa, håndballgruppa, skigruppa, allidrettsgruppa, svømmegruppa og hovedlaget vil bli behandlet.
Saker som ønskes behandlet på årsmøtet meldes til fungerende leder Ronny Engebretsen re@oie-e.noinnen onsdag 11. mars.
Vi ber om at innkomne forslag inneholder grundig redegjørelse for saken, og forslag til vedtak som skal behandles. Saksliste kunngjøres senest onsdag 18.mars


Ronny Engebretsen

Fungerende leder hovedlaget


Gjensidigestiftelsens håndballskole i vinterferien 2015

Postet av Sørumsand IF den 22. Apr 2015

Norges Håndballforbund og Gjensidigestiftelsen viderefører suksessen fra tidligere og arrangerer håndballskole i vinterferien. Dette er et tilbud til alle barn og unge i alderen 7-13 år, enten de allerede spiller håndball eller vil prøve seg for første gang. Her skal de ha det gøy, leke og lære, og oppleve å mestre noe nytt hver dag.

Det er SIF Håndballgruppe på Sørumsand som står for gjennomføringen av Håndballskolen for elevene ved din skole. Den gjennomføres 3 dager i skolens vinterferie i SIF-hallen, fra kl. 09:00-15:00 i disse 3 dagene.

Dette koster pr barn kr. 650,- (inkluderer lunsj, t-skjorte, håndball, drikkeflaske, bag og noen lærerike dager).

Datoene er følgende:
Mandag 16.02.2015
Tirsdag 17.02.2015
Onsdag 18.02.2015

Barna deles inn i grupper etter ferdighetsnivå og det blir lagt opp til allsidig trening og lek slik at spillerne har det gøy med idrett.

Litt praktisk info:
SFO følger ned og Håndballskolen følger opp til skolen etter endt «trening». Det er viktig at riktige beskjeder gis til SFO, for disse beskjedene videreformidles til Håndballskolen - f.eks om noen skal få gå hjem etter endt trening etc

Vi setter trygghet høyt og setter pris på at alle beskjeder blir overlevert til SFO, slik at vi får klare beskjeder med hva vi skal forholde oss til - slik at det er under kontroll!Vi gleder oss til håndballskole og noen lærerike dager for barna :-)


Rekruttering av ny styreleder til SIF

Postet av Sørumsand IF den 22. Apr 2015

I lengre tid har både Hovedstyret og en valgkomitè jobbet aktivt for å rekruttere nye styremedlemmer og ny styreleder til SIF. Dessverre har det vist seg å være vanskelig å få noen til å engasjere seg og prioritere slike verv.

Om 2 år skal SIF feire 100-års jubileum og vi håper inderlig at vi får muligheten til feire dette som et fleridrettslag vi har vært i veldig mange år. Skal vi få til dette, må vi ha på plass en ny styreleder. Fungerende leder av Hovedstyret i dag, Ronny Engebretsen, har varslet at han gir seg etter 9 år som både trener, anleggsansvarlig og styreleder.

Største fokus de siste årene har vært å redusere frafallet i barne - og ungdomsidretten gjennom et godt og bredt tilbud og gode anlegg. Inaktive barn og unge har mange negative konsekvenser som ofte vil vare livet ut og det er derfor en svært viktig jobb vi gjør for samfunnet.

Det har skjedd mye i Idrettsparken de siste årene med kunstgressbane, grusbane, treningsfelter, nytt dekke i hallen, skatepark, sandvolleyballbane og nå sist med full rehabilitering av klubbhuset. Likevel har vi store planer for området vårt i årene som kommer med bla ny hall, ny kunstgressbane og oppgradering av parkeringsplass. Dette er spennende oppgaver som et nytt styre og en ny styreleder kan være med å sette sitt preg på.

Vi håper og tror fremdeles at det finnes personer på Sørumsand som blir engasjert av å skape et godt idrettstilbud - spesielt for barn og unge, slik at vi kan få på plass et kompetent styre som kan drive SIF videre.

Vi ber derfor alle om å gå i seg selv for å finne ut om dette kan være noe for den enkelte eller komme med forslag til kandidater.
Det er kort tid igjen til årsmøtet og vi er takknemlige for innspill så raskt som mulig. Dette kan gjøres til nåværende styreleder/medlemmer eller til Daglig Leder.

Flotte forhold i lysløypa

Postet av Sørumsand IF den 10. Mar 2015Det er i dag kjørt opp spor i lysløypa på Sørumsand.
Det meldes om fine forhold i lysløypa i dag. Så da er det bare å smøre skiene og komme seg ut! :-)Anleggsvirksomhet i og rundt Idrettsparken

Postet av Sørumsand IF den 10. Mar 2015

I løpet av 2016 skal det nye renseanlegget for Sørum, Fet og Gjerdrum være klar til bruk. Utbyggingen er godt i gang på flere steder, det gjelder også forberedelsene til selve anlegget som skal ligge på Tangen (i skogholtet nedenfor grusbanen vår).

I den forbindelse har vi inngått en avtale med MIRA (Midtre Romerike Avløpsselskap) om at de kan kjøre gjennom anlegget vårt ved behov. Selve anleggsveien skal gå fra Lystad og ned til Tangen, men pga kulverten og en trang/lav togundergang, er det ikke alt som lar seg frakte denne veien på nåværende tidspunkt.

Det som gjøres i disse dager er følgende;
- vannledning/kum som legges mellom jernbanelinjen og tribunen/kunstgressbanen.
- anleggsvei langs jernbanelinjen på nedsiden av grusbanen (her må det kjøres mellom kunstgressbanen og gressområdene)

I løpet av de neste 2-3 ukene vil det kjøres noen lastebil-lass.Vi har vært klare overfor MIRA om at sikkerheten må bli bedre og følgende tiltak gjennomføres;
- det kjøres ikke lastebiler på området før kl 09.00 om morgenen, slik at barna kan gå trygt til skolen
- det skal ikke kjøres etter kl 17.00
- det er laget ekstra gangvei med gjerde fra bommen og gjennom området vårt - med åpning til klubbhuset
- det skal være manuelle vakter i området hver gang det kjøres en lastebil

I midten av mars vil det bli kjørt brakkerigger gjennom området. Vi jobber med at dette kan kjøres om natta. Vi har selvfølgelig også oppfordret om at kjøringen i størst mulig grad gjøres via Lystad og minst mulig gjennom Idrettsparken.

Vi ser på muligheten for at parkeringsplassen vår kan oppgraderes i denne sammenheng.

Det vil også bli laget gang -og tursti gjennom området vårt, ned til Lensebrakka og langs Glomma bort til Vestbyfeltet som dermed kobler seg på stien som går til Bingsfoss. Det kommer til å bli fantastisk fint når det blir ferdig. Denne turstien vil bla bli lagt oppå der hvor det lages vei idag.
MIRA skal selvfølgelig sette i stand de områdene som blir berørt av utbyggingen.

Vi ber om forståelse og fleksibilitet i denne perioden - gulroten er at anlegget vårt blir enda finere når det er ferdig!

Tonja


Timeplan Aktiv På Dagtid 2015

Postet av Sørumsand IF den 10. Mar 2015

Aktiv På Dagtid (ApD) er et samarbeidsprosjekt mellom Akershus Idrettskrets, SIF og Sørum Kommune og er et aktivitetstilbud til folk mellom 18 - 67 år som står helt eller delvis utenfor arbeidslivet. Tilbudet har nå eksistert i halvannet år i vår kommune, og det blir stadig flere som benytter seg av tilbudet.

ApD er et lavterskeltilbud i regi av idretten og skal være en positiv støttespiller og samarbeidspartner i det forebyggende helsearbeidet i kommunen. Gjennom ApD ønsker vi å gi personer i målgruppen en aktiv og meningsfull hverdag gjennom muligheten til å ta del i et aktivt fellesskap. Det legges til rette for at de fleste skal kunne delta og derfor er deltageravgiften lav (400,- for hele 2015). og aktivitetene enkle og varierte.
På slutten av fjoråret ble Fet Kommune og Fet Il også med i samarbeidet i tillegg til Frogner IL som var med helt fra starten sammen med oss.

Fra starten i 2013 og til og med 2014, har vi en økning i antall personer på 37 og en økning i antall økter på 747 fra 225 til 972 økter. Dette er en bra økning, men vi har plass til enda flere.

Timeplanen for 2015 ser slik ut og alle treningene foregår på klubbhusett:

Onsdager kl. 10.00 - 11.15
Yoga/Pilates
Instruktør: Vigdis Gimle Pettersen

Torsdager kl. 09.30 - 10.30
Styrke/Funksjonell trening
Instruktør: Øyvind Fjæråsen

Fredager kl. 10.30 - 11.30
Bevegelse til musikk
Nina Hageberg


Loppetassen Sølv 7. februar 2015

Postet av Sørumsand IF den 10. Mar 2015

Loppetassen Sølv 2015 avholdes i Sif-hallen - den 7. februar 2015. Dette er en stor happening for de aller minste håndballspillerne våre! Kom å se på dem spille. Innmarsj, premieutdelinger, masse moro og kiosken er åpen med godsaker for alle hele dagen. Velkommen store og små :-)

Trykk her for mer info.
Besøk fra Lillestrøm Topphåndball i SIF Hallen

Postet av Sørumsand IF den 10. Mar 2015Lillestrøm Topphåndball kjempet sist sesong om opprykksplass til Grundigligaen. I den forbindelse inviterte de med seg omliggende lag til å heie dem frem i den siste avgjørende hjemmekampen som ble spilt 23.03.2014. Lillestrøm fristet med at beste heiagjeng kunne stikke av med premien: sesongkort til 14/15-sesongen samt en treningsøkt med noen av LTH-spillerne.

Gutter 10 dro i samlet tropp og bestemte seg fort for å prøve å vinne publikumsprisen. Sørumsandgutta skulle vise oss foreldre at denne gjengen kan heie. I motsatt ende av SIF sto "kanarifansen" og heiet, og under kampens hete kunne Sørumsand-gutta overdøve disse. Til vill begeistring for for håndballspillerne og til god underholdning for de som satt rundt. I pausen ble det innkjøpt noe mer utstyr for at de kunne lage enda mer lyd. Det var liten tvil om at Sørumsand-gutta kan lage liv og det var en enstemmig avgjørelse om at SIF var vinneren!

Forrige uke var fire LTH-spillere på besøk i SIF Hallen. Det ble mange tekniske øvelser og gutta var svette etter mye løping. Dette var en god inspirasjon da det er mange gutter med på G10-laget. Og siden dette er det eldste guttelaget i SIF Håndball, er nettopp slike arrangement veldig viktige for å holde motivasjonen oppe. Det er viktig for oss å vise at håndball er tøft - også for gutter.LTH spillerne kommer torsdag 29.01 på besøk til SIF hallen

Postet av Sørumsand IF den 10. Mar 2015

Gutter 10 dro i samlet tropp og bestemte seg fort for å prøve å vinne publikumsprisen. Sørumsand gutta kunne vise oss foreldre at denne gjengen kan heie. I motsatt ende av Sørumsand gutta stod «kanarifansen» å heiet og under kampens hete kunne Sørumsand gutta overdøve disse.


Til vill begeistring for håndballballspillerne og til god underholdning for de som satt rundt. I pausen kjøpte en av foreldrene til gutta litt utstyr for at de kunne lage litt ekstra lyd. Når da de skulle kåre vinneren av denne konkurransen var det liten tvil om at Sørumsand gutta kan lage liv!!! Det var enstemmig avgjørelse om hvem som var vinneren.Nå er dagen kommet vi får besøk av de store heltene. Flere av LTH spillerne kommer torsdag 29.01 på besøk til SIF hallen i vår treningstid kl 19:30-20:30.


Vi skal løpe i forkant av økten og møtes i hallen 19:10, da er vi gode og varme til å starte en morsom og inspirerende økt. Det er mange gutter som spiller håndball på gutter 10. Siden vi ikke har noen å strekke oss etter i klubben og vi er det eldste guttelaget er dette en kjempe fin måte å vise at håndball er tøft også for gutter.


Vi gleder oss til morgendagen.Hilsen Gutter 10 (04)